Deprecated: Automatic conversion of false to array is deprecated in /nas/content/live/kerttu/wp-content/themes/silmaasema/layouts/layouts/sub-navigation/SubNavigation.php on line 8

Vaikuttavaa liiketoimintaa

Silmäasemalla vastuullisuus kytkeytyy liiketoiminnan luonteeseen. Silmäaseman liiketoiminta on korkeaan osaamiseen perustuvaa asiantuntijatyötä, joka tuottaa asiakkaille terveyshyötyjä ja parantaa elämänlaatua. Toiminnasta syntyy myös positiivisia yhteiskunnallisia vaikutuksia muun muassa työllistämisen, investointien ja verojen kautta. Liiketoiminnan ympäristöä kuluttavat vaikutukset syntyvät pääosin arvoketjumme alkupäässä tuotteiden ja käytettävien laitteiden valmistuksessa ja logistiikassa sekä energiankäytössä.

silmätautien erikoislääkäri asser ja sangat

Vahvasti positiivinen nettovaikutus

Silmäaseman liiketoiminnan nettovaikutus on vahvasti positiivinen. Nettopositiivisuus tarkoittaa, että Silmäasema saa merkittävästi positiivista vaikutusta aikaiseksi käyttämillään resursseilla. Suurimmat positiiviset vaikutukset syntyvät toiminnan terveysvaikutuksista sekä yhteiskunnallisista vaikutuksista. Nettovaikutuksen on laskenut riippumaton asiantuntijayritys The Upright Project, joka mallintaa tuotteiden ja palveluiden kokonaisvaltaiset negatiiviset ja positiiviset vaikutukset tieteelliseen tietoon pohjautuen.

Tutustu tarkemmin vaikuttavuuteemme täältä (The Upright project)

Mitä nettopositiivisuus tarkoittaa?

Silmäaseman näkemisen ja silmäterveyden tuotteilla sekä palveluilla tuotetaan asiakkaalle merkittäviä terveyshyötyjä. Samalla työllistämme ja maksamme veroja. Palveluiden ja tuotteiden tuottaminen kuluttaa kuitenkin luonnonvaroja muun muassa valmistuksen, logistiikan ja toimipaikkaverkoston ympäristöjalanjäljen osalta – nämä näkyvät Silmäaseman jalanjäljessä, vaikka ne syntyvät arvoketjussamme pääosin yhteistyökumppaneiden kautta.

Silmäaseman näkemisen ja silmäterveyden tuotteilla sekä palveluilla tuotetaan asiakkaalle merkittäviä terveyshyötyjä.

Tieto-kategoriassa näkyy toinen Silmäaseman merkittävimmistä käytetyistä resursseista: ihmiset. Työntekijöiden työpanos on nettovaikutusanalyysin näkökulmasta resurssi siinä missä muutkin resurssit, ja palkki kuvaa tämän resurssin vaihtoehtoiskustannusta. Silmäasemalla tämän resurssin käyttö on merkittävää, koska yrityksemme työllistää muun muassa korkeasti koulutettuja silmälääkäreitä ja -hoitajia, optikoita, sekä liiketoiminnan asiantuntijoita. Nämä ihmiset saavat kaiken positiivisen vaikutuksen aikaiseksi. Negatiivisissa terveysvaikutuksissa näkyy esimerkiksi silmäleikkausten aiheuttama silmien kuivuminen, epämukavuus ja muut tieteellisestä kirjallisuudesta tunnistetut tilapäisetkin näön korjaamisen haittavaikutukset, sisältäen myös käytettyjen lääkkeiden haittavaikutukset.

Silmäasema vs Helsingin päälistan yhtiöt

Silmäaseman tuote- ja palveluvalikoiman positiivinen nettovaikutus käy hyvin ilmi, kun Silmäaseman profiilia vertaa Helsingin päälistan yhtiöiden profiilien keskiarvoon.

Arvoketju

Arvoketju

Arvoketjumme tähtää laatuun ja vastuullisuuteen

Asiakkaittemme saamat ratkaisut ja palvelut sekä niiden tuomat hyödyt rakentuvat Silmäaseman vahvaan silmäterveyden ja näönhuollon asiantuntijuuteen sekä syvään yhteistyöhön alan johtavien kumppaneiden kanssa.

Lue lisää arvoketjustamme
Töihin Silmäasemalle

Tarina

Silmäterveyden asialla vuodesta 1975

Silmäasema on suomalaisten asiantuntija kaikissa silmäterveyden ja näönhuollon tarpeissa. Palvelemme asiakkaitamme ympäri Suomen myymälöissä, silmälääkärikeskuksissa ja silmäsairaaloissa.

Tutustu matkaamme