Vastaanottohoitaja Sari Korhonen

vastaanottohoitaja sari

”Minulla tuli syyskuussa 2021 kaksi vuotta täyteen Silmäasemalla. Työskentelen Joensuun silmäsairaalassa monipuolisissa palvelutehtävissä: otan vastaan palvelusetelelipuheluita, teen tutkimushoitajan ja ulkohoitajan tehtäviä sekä olen vastaanotossa.”

”Monipuolinen työnkuva onkin todella hieno juttu, jota arvostan kovasti. Tulin alun perin vastaanottohoitajaksi, mutta tehtäviäni on laajennettu pikkuhiljaa, ja nykyään jokainen päivä onkin erilainen. Joensuu on varsin pieni yksikkö, mikä osaltaan mahdollistaa tehtävien monipuolisuuden – myös ideoita ja kehitysehdotuksia on helppo antaa; koen että pystyn vaikuttamaan työhöni.

Terveys- ja sosiaaliala on ehdottomasti minun alani. Olen koulutukseltani lähihoitaja ja sosionomi. Olen tehnyt useita vuosia hoitotyötä sekä työskennellyt muun muassa ikäihmisille suunnatussa kehityshankkeessa. Suoritin aikoinaan myös lähes kaikki sairaanhoitajan opinnot, mutta ne jäivät sitten lopulta kesken. Työskentelin opintojen ohessa KYS:ssä silmäosastolla, ja jo tuolloin mietin, että tämä on mukavaa hommaa. Kun sitten myöhemmin näin Silmäasemalla avoimen työpaikan, päätin heti hakea, enkä päivääkään ole katunut.

Koen, että taustastani on minulle suurta hyötyä asiakastyössä. Työssä tarvitaan hyviä organisointitaitoja sekä ennen kaikkea kykyä kohdata asiakas. Asiakkaita on monen ikäisiä, ja heille tulee aina puhua heidän kielellään. Hyvin hoidetut asiakaskohtaamiset saavatkin minut aina iloiseksi. Erityisen ihanaa on saada positiivista palautetta suoraan asiakkaalta, vaikkapa siitä, että asiat hoituivat yhdellä puhelinsoitolla.

Useimmiten saan positiivista asiakaspalautetta palvelusetelipuhelinasiakkailta – ehkä suomalaiselle luonteelle on helpompaa kiittää puhelimessa kuin suoraan kasvokkain. Ajoittain positiivista palautetta tulee myös puhetavastani, jossa kuulemma kuuluu voimakas Pohjois-Karjalan murre.”

Sari Korhonen, vastaanottohoitaja

Tutustuitko jo näihin?

Töissä Silmäasemalla

Silmäterveyden johtava optikko Terhi Jurvanen

Terhi Jurvasen lääkintävahtimestarin työstä alkanut ura johti sittemmin näönhuollon ja silmäterveyden alalle sekä optometristiksi kouluttautumiseen. Tällä hetkellä hän työskentelee Silmäasemalla silmäterveyden johtavana optikkona.

Lue lisää

Töissä Silmäasemalla

Palveluesihenkilö ja optometristi Vesa Peuhkuri

Vesa Peuhkuri aloitti silmäasemalaisena vuonna 2016. Vesa kiittää Silmäaseman monipuolisia työmahdollisuuksia: " Tehtäviä on tarjottu ja olen myös itse ollut aktiivinen muuttamaan työnkuvaani. Mielestäni kannattaa olla rohkea ja tehdä töitä omien uravalintojen eteen. Olen ollut jo aika pitkään tämän saman työnantajan palveluksessa ja voin sanoa, että olen ylpeä silmäasemalainen."

Lue lisää

Töissä Silmäasemalla

Sairaanhoitaja Tiina Tiitola

"Työskentelen viikon aikana kahtena päivänä leikkaussalissa, kahtena päivänä leikkaussoittotiimissä ja yhtenä päivänä puhelintyössä hoitajalinjalla. Olen luonteeltani sellainen, että kaipaan toimintaa ja vaihtelua, joten tämä työ sopii minulle oikein mainiosti”, kertoo Silmäaseman silmäsairaalassa työskentelevä sairaanhoitaja Tiina Tiitola.

Lue lisää