Silmäasema kasvattaa toimintaansa Virossa: optikkoketju Eagle Vision suomalaisomistukseen

Silmäasema Optiikka Oy on ostanut virolaisen Eagle Vision -ketjun. Yli 25 vuotta toimineella Eagle Visionilla on kuusi myymälää: kolme Tallinnassa ja yksi Tartossa, Pärnussa ja Rakveressä. Kauppa astui voimaan 6. toukokuuta.

Silmäaseman myymäläverkosto kehittyy edelleen Suomen lisäksi myös Virossa, kun vahva virolainen optkkoketju Eagle Vision siirtyy Silmäaseman omistukseen. Aiemmin Silmäasema on palvellut Virossa vuonna 2017 ostetun Tallinna Optika -brändin alla. Tallinna Optika palvelee viiden Tallinnassa, Tartossa, Tapassa sekä Viljandissa sijaitsevan myymälän voimin.

”Silmäasema on Suomessa näkemisen ja silmäterveyden palvelujen markkinajohtaja, ja toimintamallimme on kansainvälisestikin ainutlaatuinen. Nyt tehtävällä yrityskaupalla vahvistamme rooliamme myös Virossa ja otamme suurempaa jalansijaa. Pyrimme yhdistämään Suomessa hyväksi todettuja toimintatapoja paikalliseen palveluun ja jatkossa rakentamaan ainutlaatuisen palvelukokonaisuuden myös Viroon. Viro on erittäin kiinnostava markkina, ja Eagle Vision on perinteikäs ja vetovoimainen toimija, joka tarjoaa meille paljon mahdollisuuksia”, Silmäasema Optiikka Oy:n toimitusjohtaja Jari-Pekka Kelhä kertoo.

Nyt ostetun Eagle Visionin liikevaihto vuonna 2023 oli n. 2,8 miljoonaa euroa. Eagle Visionilla työskentelee n. 40 henkilöä, joiden työsuhteet säilyvät yrityskaupassa ennallaan. Eagle Vision -myymälät jatkavat toimintaansa oman brändinsä alla, ja myös yhtiön entiset omistajat Kersti ja Erik Pree jatkavat yhtiön palveluksessa.

”On hienoa, että Eagle Vision siirtyy juuri Silmäaseman omistukseen. Kauppa vahvistaa Eagle Visionin asemaa virolaisessa optiikan markkinassa ja auttaa kasvamaan jatkossa entistä enemmän. Optiikan markkina on erittäin kilpailtu, ja siinä pärjätäkseen tarvitsee hyviä ja vahvoja kumppanuuksia. Odotan innolla, mitä saamme tulevaisuudessa yhdessä Silmäaseman alla aikaan”, vanha omistaja Erik Pree sanoo.