Tiedote

Silmäasema perustaa Suomen ensimmäisen silmälääkärikeskusketjun

Kotimainen Silmäasema avaa kevään aikana yli 20 silmälääkärikeskusta suurimpiin kaupunkeihin eri puolille maata. Yritys täydentää valittujen optisten myymälöidensä tarjontaa entistä vahvemmilla silmäterveyden palveluilla – muuttaen ne asiantuntijakeskuksiksi, jotka tuovat kokonaisvaltaiset näkemisen ja silmäterveyden palvelut helposti asiakkaiden saataville saman katon alta.

Tuomalla lääkärikeskusmallin optiselle alalle Silmäasema vastaa jatkuvasti kasvaviin tarpeisiin, joita mm. suomalaisten ikääntymisen myötä yleistyvät silmäsairaudet ja muuttuvat näkemisen vaatimukset tuovat tullessaan.

Silmälääkärikeskuksissa on tavallista optista myymälää laajemman silmäterveyden palvelu- ja tuotevalikoiman lisäksi uusi toimintamalli, jossa yhdistyvät näkemisen ja silmäterveyden parhaat osaamiset. Yksi Silmäaseman toiminnan kulmakivistä on optisen alan erikoisasiantuntijoiden ja silmälääkärien yhteistyö, jota on nyt kehitetty entisestään. Lisäksi optikkojen ja optometristien osaamista on syvennetty silmätautien sairaanhoidollisella koulutuksella. Toimintamalliin kuuluu myös asiakasneuvoja, joka huolehtii siitä, että kukin asiakas saa kaikki palvelut mahdollisimman sujuvasti.

Silmäaseman silmälääkärikeskukset tulevat sijaitsemaan lähellä asiakkaita – paikoissa, missä he ovat tottuneet asioimaan. Keskukseen on helppo tulla, kun mikä tahansa näkemiseen tai silmäterveyteen liittyvä asia mietityttää. Asiantuntijat tutkivat asian ja huolehtivat kustakin asiakkaasta yksilöllisesti – oli tarve sitten uusille silmälaseille tai silmäsairauden hoidolle.

”Olemme pilotoineet silmälääkärikeskusmallia kolmessa myymälässä ja sen pohjalta laajennamme verkoston kattamaan valtakunnallisesti suurimmat kaupungit.  Tavoitteenamme on tarjota kokonaisvaltaiset silmäterveyden ja optiset palvelut saman katon alta siten, että asiointi sujuu asiakkaan näkökulmasta mahdollisimman helposti. Silmälääkärikeskusten toimintamalli ja asiantuntijoidemme saumaton yhteistyö mahdollistavat ehyen palvelukokemuksen. Asiakkaalla on tarvittaessa mahdollisuus päästä jouhevasti asiantuntijalta toiselle, ja mikäli lisätutkimuksia tarvitaan, ne löytyvät helposti silmälääkärikeskuksesta”, kertoo liiketoimintajohtaja Annu Voutilainen Silmäasemalta.

Silmälääkärikeskuksina toimivissa Silmäaseman myymälöissä onkin aina tarjolla laajennetut, uusinta teknologiaa hyödyntävät tutkimuspalvelut, kuten perinteistä silmänpohjakuvausta tarkemmat OCT-kuvantamispalvelut. Optikon tai silmälääkärin tekemällä silmien rakennekuvauksella OCT-valokerroskuvauslaitteella voidaan todentaa asiakkaan silmäsairaudet mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tarjolla on myös leikkaavien lääkärien vastaanottoja, mutta silmäleikkaukset keskitetään jatkossakin Silmäaseman silmäsairaaloihin.

Tällä hetkellä silmälääkärikeskukset toimivat jo Silmäaseman Vantaan Myyrmannin, Lahden Rautatienkadun ja Raision Myllyn myymälöissä. Ketjun laajeneminen tapahtuu vaiheittain ja tavoitteena on avata kaikkiaan yli 20 keskusta ympäri Suomea kesäkuun loppuun mennessä.

Lisätietoja:

Annu Voutilainen, silmälääkärivastaanottotoiminnan liiketoimintajohtaja, [email protected], puh. 050 591 3196