Tiedote

Yksityinen sektori on tärkeä osa silmäterveyden perusinfraa

Terveydenhuollon järjestäminen on kuuma puheenaihe, kun järjestämisvastuu siirtyy vuodenvaihteessa hyvinvointialueille. Julkisen terveydenhoidon resurssit ovat olleet niukat jo vuosia, ja koronan aiheuttamat hoidon viivästymät sekä väestön ikääntyminen lisäävät tarvetta entisestään. Ratkaisuja tulevaisuuden palvelujen järjestämiseen on mahdollista löytää muun muassa yhteistyön lisäämisen kautta. Silmäasema-konserniin kuuluvat julkisen silmäterveyspalveluiden yksiköt ovat HUSin silmäklinikan suurin yksityinen kumppani.

”Julkisessa keskustelussa yksityinen ja julkinen terveydenhuolto nähdään usein kilpailevana toimintana. Ainakin silmäterveyden saralla tilanne on todellisuudessa aivan erilainen. Olemme toimineet alalla jo pitkään, joten usein sairaanhoitopiirit ja keskussairaalat ottavat tilanteen hankaloituessa suoraan yhteyttä meihin ja pyytävät miettimään ratkaisuja yhdessä”, kertoo Silmäaseman liiketoimintajohtaja Annu Voutilainen Silmäaseman toimittajille suunnatussa silmäterveysinfossa 30.11.

Silmäasema täydentää merkittävällä tavalla suomalaista silmäterveydenhoitoa. Silmäaseman julkiset silmäterveyspalvelut hoitavat tällä hetkellä 11 % kaikista julkisen terveydenhuollon silmäasiakkaista ja 19 % kaihileikkauksista. Silmäasema palvelee julkista sektoria sekä ostopalvelun että laajempien ulkoistusten kautta. Suurin Silmäaseman julkisia palveluita tarjoava yksikkö on Tilkan silmäsairaala, joka on tehnyt tiivistä yhteistyötä HUSin kanssa jo 12 vuoden ajan.

”Suomen väestön ikääntyminen jatkuu tulevina vuosina ja sitä myötä myös silmäsairauksien esiintyvyys kasvaa. Kaihi, silmänpohjan ikärappeuma, glaukooma ja diabeettiset silmäsairaudet vaativat määrällisesti eniten silmäerikoissairaanhoitoa. Yhteistyö julkisen ja yksityisen sektorin välillä on tärkeää, jotta pystymme fokusoimaan ja priorisoimaan rajalliset resurssit hoitoa eniten tarvitseville, oikea-aikaisen hoitoon pääsyn turvaamiseksi”, kertoo ylilääkäri, linjajohtaja Jukka Moilanen HUSin Silmäklinikalta.

”Uskomme, että yhteistyö julkisen sektorin kanssa tulee tiivistymään ja kasvamaan entisestään. Olemme jo nyt tärkeä osa suomalaista silmäterveyden palvelurakennetta ja haluamme olla sitä myös jatkossa. Silmäasema auttaa suomalaisten näkemistä ja silmien hyvinvointia kaikissa tilanteissa lasitarpeista leikkauksiin ja tutkimuksiin. Asiakkainamme on kaiken ikäisiä ja hoitoon pääsee tarvittaessa nopeastikin”, Voutilainen sanoo.

Lisätietoja:
Annu Voutilainen, liiketoimintajohtaja, Silmäasema, [email protected], p. 050 5913 196