Tiedote

Yksityisessä terveydenhuollossa tehtyjen silmäleikkausten määrä kasvussa - Silmäasema avaa uuden silmäsairaalan Ouluun

Oulun uusi silmäsairaala aloittaa toimintansa tänään maanantaina Hallituskadulla Valkealinnan talossa, jossa on entuudestaan jo Silmäaseman myymälä. Oulun silmäsairaalassa on tarjolla kaikki samat palvelut kuin muissakin Silmäasema-ketjun sairaaloissa. Tarjonta kattaa silmälääkäreiden ja optikoiden vastaanottopalvelut, silmätautien tutkimuksen ja hoidon sekä monipuoliset silmäkirurgian palvelut kuten taittovirhe- ja kaihileikkaukset.

”Olen iloinen, että voimme tarjota Silmäaseman kattavat silmäsairaalapalvelut nyt myös Oulussa. Oulun talousalueella asuu kymmeniä tuhansia ihmisiä, joiden ei enää tarvitse matkustaa satoja kilometrejä näiden palvelujen luokse. Uusi silmäsairaala vahvistaa läsnäoloamme seudulla sekä asemaamme Suomen suurimpana näkemisen ja silmäterveyden ketjuna”, toteaa Silmäaseman toimitusjohtaja Pasi Kohmo.

Silmäaseman silmäsairaaloissa tuhansia leikkauksia vuodessa

Silmäaseman silmäsairaaloissa tehdään vuosittain yli 15 000 taittovirhe- tai kaihileikkausta. Vuosina 2014-2016 Silmäasemalla tehtyjen kaihileikkausten määrä kasvoi keskimäärin liki kuusi prosenttia ja taittovirheleikkaukset yli 30 prosenttia vuosittain. Kasvua selittää osittain silmäsairaalaketjun laajentuminen yhdellä toimipisteellä, mutta suurin syy on leikkausten kysynnän kasvu.

”Entistä useampi potilas haluaa leikkauttaa kaihinsa heti kuntoon yksityisessä terveydenhuollossa sen sijaan että jäisi odottamaan kaihin kehittymistä ja hoitoon pääsyä. Taittovirheleikkauksissa tekniikka on jatkuvasti kehittynyt paremmaksi ja myös hintatason lasku on alentanut kynnystä korjauttaa oma näkönsä kuntoon laserleikkauksella”, arvioi silmäkirurgi, silmätautien erikoislääkäri Jussi Toivanen Oulun silmäsairaalasta.

Vuonna 2016 Silmäasemalla tehtiin noin 6 600 kaihileikkausta ja 9 000 taittovirheleikkausta. Kaihileikkaukset sisältävät myös Silmäasemalla tehdyt palvelusetelileikkaukset, joiden määrä on vuosina 2014-2016 kasvanut keskimäärin 15 prosenttia vuosittain.

Avajaisviikolla maksuttomia tietoiskuja ja silmäterveyden palveluja

Oulun silmäsairaalassa on avajaisviikolla tarjolla maksuttomia palveluja kuten silmänpaineen mittausta, kaihineuvontaa sekä taittovirheleikkausten hoitoarvioita ilman ajanvarausta. Lisäksi maanantaista torstaihin silmäsairaalassa järjestetään maksuttomia tietoiskuja silmien terveydestä.

Silmätautien erikoislääkärit Jussi Toivanen ja Petri Toivola luennoivat joka päivä klo 14 aiheesta ”Ikääntyvät silmät” sekä klo 16 aiheesta ” Eroon silmälaseista – leikkausvaihtoehdot kaikenikäisille”. Perjantaina 16.2. Petri Toivola tekee klo 11­-17 ajanvarauksella maksuttomia silmäluomileikkausten hoitoarvioita. Ajan voi varata soittamalla numeroon 0207 608 899.

 

Lisätietoja antaa

Toimitusjohtaja Pasi Kohmo, p. 050 331 7015

Silmäkirurgi, silmätautien erikoislääkäri, Oulun silmäsairaala, Jussi Toivanen, p. 040 754 9974

 

SILMÄASEMA OYJ
Viestintä