Optikko Anne Seikkula

optikko

”Sain ensikosketuksen optiseen alaan yläasteella työelämään tutustumisjaksolla Ylitorniolla. Työskentelin muutaman päivän Optikkoliike Lapin-katseessa ja kiinnostuin alasta heti. Lukion jälkeen päädyin Helsinkiin opiskelemaan optikoksi. Opiskelujen ohessa tein töitä Vantaan Silmäasemalla.”

”Vuodet Vantaan Silmäasemalla olivat todella tärkeitä ammattiin oppimisen kannalta. Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt Itäkeskuksen, Kolmen Sepän ja Kaivopihan Silmäasemalla.

10 vuotta sitten muutin Ouluun, ja täällä olen toiminut monessa roolissa. Tein aluksi optikon työn ohella myös yritysmyyntiä, jonka jälkeen hyppäsin myymäläpäällikön isoihin saappaisiin. Nykyään työskentelen pääosin kauppakeskus Valkeassa huipputiimissä optikon roolissa ja olen myös alueellinen optikko. Oulun silmäsairaalassa olen päässyt laajentamaan osaamistani kuvaamalla glaukoomapaketteja ja OCT-kuvia. Sain diagnostisten lääkeaineiden pätevyyden pari vuotta sitten, ja nyt perehdyn myös leikkausten esitutkimuksten tekemiseen.

Optinen ala on muuttunut paljon näiden vuosien aikana. On ollut kiva seurata sitä ja pysyä muutoksessa mukana kehittämällä omaa ammattitaitoa. Mielenkiinnolla odotan, miten optikon ja myymälätyön rooli tulee muuttumaan tulevaisuudessa. Jaksan edelleen innostua asiakkaan näkemisen haasteista ja tykkään ratkoa niitä. Työni paras palaute on tyytyväinen ”rillipää”, joka tulee meidän myymäläämme aina uudelleen.”

Anne Seikkula, työnäköoptikko

Tutustuitko jo näihin?

optikko anne

Töissä Silmäasemalla

Optometristi Miikka Pasanen

Miikka Pasanen valmistui keväällä 2018 optometristiksi. Työt Silmäasemalla hän aloitti jo vuotta aiemmin optikko-opiskelijana. Lisäopintojen myötä hän siirtyi talon sisällä myymälästä silmäsairaalan puolelle töihin.

Lue Miikan tarina
Silmäasema optikko

Töissä Silmäasemalla

Optometristi Paula Verho

Paula Verho haaveili alunperin hammasteknikon työstä, mutta päätyi opiskelemaan optometriaa. Valmistumisen jälkeen hän jäi töihin Uudenkaupungin Silmäasemalle.

Lue Paulan tarina
sairaalaoptikko heli

Töissä Silmäasemalla

Sairaalaoptikko Heli Marttila

Useamman vuoden Turun silmäsairaalassa työskennellyt sairaalaoptikko Heli Marttila kokee työssään tärkeäksi sen, että aina voi oppia uutta.

Lue Helin tarina