Optikko Anne Seikkula

optikko

”Sain ensikosketuksen optiseen alaan yläasteella työelämään tutustumisjaksolla Ylitorniolla. Työskentelin muutaman päivän Optikkoliike Lapin-katseessa ja kiinnostuin alasta heti. Lukion jälkeen päädyin Helsinkiin opiskelemaan optikoksi. Opiskelujen ohessa tein töitä Vantaan Silmäasemalla.”

”Vuodet Vantaan Silmäasemalla olivat todella tärkeitä ammattiin oppimisen kannalta. Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt Itäkeskuksen, Kolmen Sepän ja Kaivopihan Silmäasemalla.

10 vuotta sitten muutin Ouluun, ja täällä olen toiminut monessa roolissa. Tein aluksi optikon työn ohella myös yritysmyyntiä, jonka jälkeen hyppäsin myymäläpäällikön isoihin saappaisiin. Nykyään työskentelen pääosin kauppakeskus Valkeassa huipputiimissä optikon roolissa ja olen myös alueellinen optikko. Oulun silmäsairaalassa olen päässyt laajentamaan osaamistani kuvaamalla glaukoomapaketteja ja OCT-kuvia. Sain diagnostisten lääkeaineiden pätevyyden pari vuotta sitten, ja nyt perehdyn myös leikkausten esitutkimuksten tekemiseen.

Optinen ala on muuttunut paljon näiden vuosien aikana. On ollut kiva seurata sitä ja pysyä muutoksessa mukana kehittämällä omaa ammattitaitoa. Mielenkiinnolla odotan, miten optikon ja myymälätyön rooli tulee muuttumaan tulevaisuudessa. Jaksan edelleen innostua asiakkaan näkemisen haasteista ja tykkään ratkoa niitä. Työni paras palaute on tyytyväinen ”rillipää”, joka tulee meidän myymäläämme aina uudelleen.”

Anne Seikkula, työnäköoptikko

Tutustuitko jo näihin?

Töissä Silmäasemalla

Näkemisen arvoinen kesätyö

Kesätyö on erinomainen tapa päästä tutustumaan alan töihin. Parhaimmillaan kesätyö on samalla myös polku vakituiseen työpaikkaan esimerkiksi valmistumisen jälkeen. Monen kesätyökokemusta täydentävät myös työharjoittelut ja opinnäytetyöpaikat.

Lue lisää

Töissä Silmäasemalla

Silmäterveyden johtava optikko Terhi Jurvanen

Terhi Jurvasen lääkintävahtimestarin työstä alkanut ura johti sittemmin näönhuollon ja silmäterveyden alalle sekä optometristiksi kouluttautumiseen. Tällä hetkellä hän työskentelee Silmäasemalla silmäterveyden johtavana optikkona.

Lue lisää

Töissä Silmäasemalla

Palveluesihenkilö ja optometristi Vesa Peuhkuri

Vesa Peuhkuri aloitti silmäasemalaisena vuonna 2016. Vesa kiittää Silmäaseman monipuolisia työmahdollisuuksia: " Tehtäviä on tarjottu ja olen myös itse ollut aktiivinen muuttamaan työnkuvaani. Mielestäni kannattaa olla rohkea ja tehdä töitä omien uravalintojen eteen. Olen ollut jo aika pitkään tämän saman työnantajan palveluksessa ja voin sanoa, että olen ylpeä silmäasemalainen."

Lue lisää