Optometristi Paula Verho

Silmäasema optikko

”Haaveilin hammasteknikon työstä, mutta päädyin puolivahingossa valintakoepisteiden perusteella Ouluun opiskelemaan optometriaa vuonna 2015, josta valmistuin optometristiksi joulukuussa 2018. Minulla on ollut lapsesta saakka lasit, ja pienet yksityiskohdat ovat aina kiinnostaneet minua.”

”Opiskeluaikana tein harjoitteluni Turun Yliopistonkadulla ja Haukiputaan Optiikassa, jossa sain kokemusta muun muassa linssien hionnasta. Tein myös kesätöitä Turun seudun Silmäasemilla. Valmistumisen jälkeen päädyin töihin Uudenkaupungin Silmäasemalle maaliskuussa 2019, ja tein siinä ohessa töitä Rauman Kauppakadun myymälässä, jossa nykyään työskentelen kokopäiväisesti.

Koen suurta iloa, kun voin auttaa asiakasta löytämään hänen tarpeeseensa parhaat ratkaisut. Pyrin aina kohtelemaan asiakasta arvostavasti ja rehellisesti. Usein se johtaa myös hyviin kauppoihin. Arvostan sitä, että Rauman Kauppakadulla pitää vastaanottoa useampikin silmälääkäri, joista lähes aina joku on paikalla, joten tukea ja apua saa tarvittaessa helposti. Olen myös toiminut aloittaneen lääkärin tukena refraktointiin perehdyttämisessä. Tällainen yhteistyö on todella palkitsevaa, ja uskon, että silmälääkärien ja optikoiden välinen yhteistyö kasvaa entisestään useallakin saralla.

Näen, että ala on menossa kliinisempään suuntaan väestön ikääntymisen myötä. Silmälääkäripalveluiden kysyntä kasvaa, ja myös optikon on hyvä olla ajan hermolla ja kouluttautua aktiivisesti. Silmäaseman oma Optikkoakatemia vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, ja on hienoa, että täällä tuetaan ammatillista kehittymistä.”

Paula Verho, optometristi 

Tutustuitko jo näihin?

Töissä Silmäasemalla

Näkemisen arvoinen kesätyö

Kesätyö on erinomainen tapa päästä tutustumaan alan töihin. Parhaimmillaan kesätyö on samalla myös polku vakituiseen työpaikkaan esimerkiksi valmistumisen jälkeen. Monen kesätyökokemusta täydentävät myös työharjoittelut ja opinnäytetyöpaikat.

Lue lisää

Töissä Silmäasemalla

Silmäterveyden johtava optikko Terhi Jurvanen

Terhi Jurvasen lääkintävahtimestarin työstä alkanut ura johti sittemmin näönhuollon ja silmäterveyden alalle sekä optometristiksi kouluttautumiseen. Tällä hetkellä hän työskentelee Silmäasemalla silmäterveyden johtavana optikkona.

Lue lisää

Töissä Silmäasemalla

Palveluesihenkilö ja optometristi Vesa Peuhkuri

Vesa Peuhkuri aloitti silmäasemalaisena vuonna 2016. Vesa kiittää Silmäaseman monipuolisia työmahdollisuuksia: " Tehtäviä on tarjottu ja olen myös itse ollut aktiivinen muuttamaan työnkuvaani. Mielestäni kannattaa olla rohkea ja tehdä töitä omien uravalintojen eteen. Olen ollut jo aika pitkään tämän saman työnantajan palveluksessa ja voin sanoa, että olen ylpeä silmäasemalainen."

Lue lisää