Pentti Sihvola

Pentin tarina

Silmäaseman yhdessä Timo Raaskan ja Paavo Jägerroosin kanssa perustanut Pentti Sihvola kertoo sokeutumisen pelon olevan ihmisen suurimpia pelkoja. Näkeminen on hänen mielestään elämän tärkeimpiä asioita, mikä oli suuri tekijä Silmäaseman perustamisessa.

“Sokeutumisen pelko on ihmisen suurimpia pelkoja. Kun näkemisessä on ongelmia, ihminen haluaa kaikki keinot käyttöönsä helposti. Sen ymmärsimme, kun kohtasimme optikko Timo Raaskan kanssa Rukan hangilla ja saimme idean Silmäaseman perustamisesta. Ja sen olen myös potilastyössä huomannut.

Silmäaseman tarkoituksena oli heti ensimmäisestä päivästä alkaen tarjota samalta luukulta sekä silmälääkärin hoito että silmälasit suoraan käteen. Kun avasimme ensimmäisen liikkeen Kuopioon, ruuhka oli ensimmäisenä ajanvarauspäivänä niin kova, että puhelinlaitokselta tuli noottia. Koko Kuopion puhelinliikenne oli motissa. Sama, vuonna 1975 perustettu liike on yhä paikoillaan Kuopion keskustassa. Aikoinaan sekä minä että vaimoni olimme siellä töissä. Nyt molemmat poikani ovat silmäkirurgeja ja toinen heistä työskentelee Kuopion liikkeessä. Olen ollut todella onnekas voidessani tehdä töitä lasteni kanssa.”

”Yrittäjyyden jälkeen eläke on antoisaa aikaa. Nyt ehdin harrastaa ja viettää enemmän aikaa perheeni kanssa. Aika kuluu ulkona, hiihtoladulla ja golfia pelaten. Töitä ei enää ole ikävä vaikka yhä saan pojaltani kuulla terveisiä vanhoilta asiakkailtani. Yrittäjyys on ollut elämäntyö – näkemisen arvoinen sellainen.”

Tutustuitko jo näihin?

Töissä Silmäasemalla

Näkemisen arvoinen kesätyö

Kesätyö on erinomainen tapa päästä tutustumaan alan töihin. Parhaimmillaan kesätyö on samalla myös polku vakituiseen työpaikkaan esimerkiksi valmistumisen jälkeen. Monen kesätyökokemusta täydentävät myös työharjoittelut ja opinnäytetyöpaikat.

Lue lisää

Töissä Silmäasemalla

Silmäterveyden johtava optikko Terhi Jurvanen

Terhi Jurvasen lääkintävahtimestarin työstä alkanut ura johti sittemmin näönhuollon ja silmäterveyden alalle sekä optometristiksi kouluttautumiseen. Tällä hetkellä hän työskentelee Silmäasemalla silmäterveyden johtavana optikkona.

Lue lisää

Töissä Silmäasemalla

Palveluesihenkilö ja optometristi Vesa Peuhkuri

Vesa Peuhkuri aloitti silmäasemalaisena vuonna 2016. Vesa kiittää Silmäaseman monipuolisia työmahdollisuuksia: " Tehtäviä on tarjottu ja olen myös itse ollut aktiivinen muuttamaan työnkuvaani. Mielestäni kannattaa olla rohkea ja tehdä töitä omien uravalintojen eteen. Olen ollut jo aika pitkään tämän saman työnantajan palveluksessa ja voin sanoa, että olen ylpeä silmäasemalainen."

Lue lisää