Pentti Sihvola

Pentin tarina

Silmäaseman yhdessä Timo Raaskan ja Paavo Jägerroosin kanssa perustanut Pentti Sihvola kertoo sokeutumisen pelon olevan ihmisen suurimpia pelkoja. Näkeminen on hänen mielestään elämän tärkeimpiä asioita, mikä oli suuri tekijä Silmäaseman perustamisessa.

“Sokeutumisen pelko on ihmisen suurimpia pelkoja. Kun näkemisessä on ongelmia, ihminen haluaa kaikki keinot käyttöönsä helposti. Sen ymmärsimme, kun kohtasimme optikko Timo Raaskan kanssa Rukan hangilla ja saimme idean Silmäaseman perustamisesta. Ja sen olen myös potilastyössä huomannut.

Silmäaseman tarkoituksena oli heti ensimmäisestä päivästä alkaen tarjota samalta luukulta sekä silmälääkärin hoito että silmälasit suoraan käteen. Kun avasimme ensimmäisen liikkeen Kuopioon, ruuhka oli ensimmäisenä ajanvarauspäivänä niin kova, että puhelinlaitokselta tuli noottia. Koko Kuopion puhelinliikenne oli motissa. Sama, vuonna 1975 perustettu liike on yhä paikoillaan Kuopion keskustassa. Aikoinaan sekä minä että vaimoni olimme siellä töissä. Nyt molemmat poikani ovat silmäkirurgeja ja toinen heistä työskentelee Kuopion liikkeessä. Olen ollut todella onnekas voidessani tehdä töitä lasteni kanssa.”

”Yrittäjyyden jälkeen eläke on antoisaa aikaa. Nyt ehdin harrastaa ja viettää enemmän aikaa perheeni kanssa. Aika kuluu ulkona, hiihtoladulla ja golfia pelaten. Töitä ei enää ole ikävä vaikka yhä saan pojaltani kuulla terveisiä vanhoilta asiakkailtani. Yrittäjyys on ollut elämäntyö – näkemisen arvoinen sellainen.”

Tutustuitko jo näihin?

Töissä Silmäasemalla

Silmäkirurgi Arvi-Matti Kuusniemi

Silmäkirurgi Arvi-Matti Kuusniemi on työskennellyt silmätautien erikoislääkärinä ja silmäkirurgina vuodesta 2018 lähtien: "Teen kaihi- ja linssileikkauksia, taittovirhekorjauksia ja hoidan glaukoomapotilaita. Pidän vastaanottoa muutaman kerran kuukaudessa Silmäaseman myymälöissä, se tuo mukavaa vaihtelua työhön". Hän kertoo, että Silmäasemalla on helppo työskennellä, koska käytössä on hyvät tietojärjestelmät, toimivat käytännöt ja ammattitaitoiset työkaverit, ja työn ja vapaa-ajan yhdistäminen onnistuu sujuvasti.

Lue lisää

Töissä Silmäasemalla

Silmälääkäri Suleyman Ali

Lääkäri Suleyman Ali aloitti silmätauteihin erikoistumisen vuonna 2018. Erikoistumisensa rinnalla hän on työskennellyt: "Silmäasemalla sain hyvän perehdytyksen ja pääsin monipuolisesti käyttämään ja kehittämään ammattitaitoani", Ali kiittää. Hän kiittää myös uran ja perhe-elämän yhdistämisen helppoudesta sekä tuesta hallinnollisissa asioissa.

Lue Suleymanin tarina
Silmälääkäri

Töissä Silmäasemalla

Ylilääkäri Kati Ranta

Kati Ranta siirtyi nykyiseen työpaikkaansa vuonna 2019 keskussairaalan silmäyksikön ylilääkärin tehtävistä. Häneen on tehyt vaikutuksen johdon henkilökohtainen kontakti ja vahva toiminnan kehittäminen.

Lue Katin tarina