Silmälääkäri Terhi Lehtonen
Perhelääkärinä toimiminen on silmälääkärin työn suola
Eipä arvannut lääketieteen opiskelija Terhi Lehtonen silmätautien kurssilla mikroskooppiin kurkatessaan, miten suuren vaikutuksen silmien visuaalinen kauneus tekisi häneen. Elämys kiehtoi häntä niin paljon, että erikoistumisalan valinta oli sillä selvä. Nyt, toimittuaan alalla noin 20 vuoden ajan, Terhiä viehättää silmälääkärin työssä vaihtelevuus ja erityisesti jatkuvuus – pitkät potilassuhteet ja niiden laajeneminen myös eri sukupolviin samassa perheessä.
”Perhelääkärinä toimimisessa on hienoa, ettei potilaan tavatessaan aina tarvitse aloittaa aivan alusta. Minulla on asiakkaina kaikenikäisiä potilaita, ja on hauskaa huomata, miten asiakkaat tuovat vastaanotolle omia lapsiaan tai vanhempiaan. Teen paljon kaihileikkauksia ja niiden osalta asiakaskunta keskittyy luonnollisesti eläkeikäisiin”, kertoo Terhi Lehtonen, jolla on takanaan jo tuhansia kaihioperaatioita.
Terhi ottaa asiakkaita vastaan kolmessa Silmäaseman toimipisteessä: Nokian optisessa myymälässä, Tampereen Lielahden silmälääkärikeskuksessa sekä Tampereen keskustan silmäsairaalassa, jonka hiljattain uusitut tilat tarjoavat toimivat puitteet ja viimeisintä teknologiaa edustavat laitteistot silmätutkimuksia ja -leikkauksia varten.
Silmäterveyteen keskittynyt yritys ymmärtää silmälääkärin tarpeet
”Silmäasemalla on helppo työskennellä, koska työolosuhteisiin ja välineisiin on panostettu eri toimipisteissä ja tietojärjestelmät on kehitetty nimenomaan silmälääkäreitä varten. Puhtaasti näkemiseen ja silmien hoitoon keskittyneessä yrityksessä ymmärretään aidosti alan haasteet ja tarpeet, mikä on merkittävä asia silmälääkärin työn kannalta”, Terhi kiittelee.
Silmäasemalla pysyy hänen mukaansa hyvin ajan tasalla alan asioista, koska koulutusta on saatavilla kiitettävästi ja tiedotus on aktiivista. Isossa yrityksessä on myös laaja silmälääkärien verkosto, mikä tarjoaa hyvän kollegatuen ja konsultaatiomahdollisuudet. Myös yhteistyö optikoiden ja myymälähenkilöstön kanssa toimii Terhin mukaan mallikkaasti.
”On mukavaa ja vaihtelevaa työskennellä säännöllisesti eri toimipisteissä, joissa kaikissa on eri työtiimit. Pidän myös siitä, että tuttujen työkavereiden kesken on matala kynnys kysyä ja keskustella mietityttävistä asioista”, Terhi kertoo.
Terhi on luonteeltaan sosiaalinen ja tykkää tavata erilaisia ihmisiä niin työssään kuin vapaa-aikanakin.
”Vapaa-aikana kyläilen ja käyn yhdessä ystävien kanssa jumppaamassa tai ulkona syömässä. Harrastan myös ulkoliikuntaa – olen käynyt patikoimassa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Lisäksi ulkoilutan säännöllisesti museokorttiani mm. taidenäyttelyissä”, Terhi naurahtaa.
Tutustuitko jo näihin?
Töissä Silmäasemalla
Silmäkirurgi Arvi-Matti Kuusniemi
Silmäkirurgi Arvi-Matti Kuusniemi on työskennellyt silmätautien erikoislääkärinä ja silmäkirurgina vuodesta 2018 lähtien: "Teen kaihi- ja linssileikkauksia, taittovirhekorjauksia ja hoidan glaukoomapotilaita. Pidän vastaanottoa muutaman kerran kuukaudessa Silmäaseman myymälöissä, se tuo mukavaa vaihtelua työhön". Hän kertoo, että Silmäasemalla on helppo työskennellä, koska käytössä on hyvät tietojärjestelmät, toimivat käytännöt ja ammattitaitoiset työkaverit, ja työn ja vapaa-ajan yhdistäminen onnistuu sujuvasti.
Lue lisääTöissä Silmäasemalla
Silmälääkäri Suleyman Ali
Lääkäri Suleyman Ali aloitti silmätauteihin erikoistumisen vuonna 2018. Erikoistumisensa rinnalla hän on työskennellyt: "Silmäasemalla sain hyvän perehdytyksen ja pääsin monipuolisesti käyttämään ja kehittämään ammattitaitoani", Ali kiittää. Hän kiittää myös uran ja perhe-elämän yhdistämisen helppoudesta sekä tuesta hallinnollisissa asioissa.
Lue Suleymanin tarinaTöissä Silmäasemalla
Ylilääkäri Kati Ranta
Kati Ranta tekee Silmäaseman julkisten silmäterveyspalveluiden ylilääkärin työn ohella myös potilastyötä. Silmäasemalla lääkäri voi joustavasti yhdistää sekä julkisten silmäterveyspalveluiden että yksityisen sektorin työtehtäviä: "Pidän itsekin siitä, että voin toimia yksityisellä puolella ja pystyn samalla ylläpitämään sairaalapuolen tietoja ja taitoja”.
Lue Katin tarina