Silmäterveyden johtava optikko Terhi Jurvanen

Silmäterveyden johtavan optikon työ on kehittämistä ja verkostoitumista

Terhi Jurvasen lääkintävahtimestarin työstä alkanut ura johti sittemmin näönhuollon ja silmäterveyden alalle sekä optometristiksi kouluttautumiseen. Kaikenlainen innovointi on aina kiinnostanut Terhiä, joka nykyään kehittää toimintaa ja vastaa optikoiden perehdytyksestä Silmäaseman silmäsairaaloiden johtavana optikkona.

Terhi Jurvanen siirtyi päivystysluonteisesta lääkintävahtimestarin työstä optiselle alalle ensimmäisen lapsensa syntymän jälkeen vuonna 2000.

”Toimin optisena myyjänä noin 10 vuoden ajan ja suoritin työn ohessa myynnin ammattitutkinnon. Pidin paljon työstäni, mutta harmittelin kuitenkin samalla sitä, että oma roolini loppui näöntutkimushuoneen ovelle. Siitä sain motivaation opiskella optometristiksi”, Terhi muistelee.

Valmistuttuaan hän työskenteli useamman vuoden optometristinä Silmäaseman Lohjan myymälässä ja siirtyi sitten silmäsairaalan puolelle.

”Olen kokenut sairaalaoptikkona työskentelyn antoisaksi ja palkitsevaksi, siinä ollaan aika isojen asioiden äärellä. Tein paljon silmäleikkausten esitutkimuksia ja leikkauksen jälkeisiä kontrolleja. Koko ajan olen myös ollut innokas kehittämään toimintaa ja ideoimaan uusia juttuja. Niinpä innostuin, kun muutama vuosi sitten huomasin, että Silmäasemalla tuli silmäterveyden johtavan optikon paikka auki”, Terhi valottaa.

Uuden tehtävän myötä hän sai laajan ja monipuolisen yhteistyöverkoston – ja kokeekin omassa roolissaan verkostoitumisen ympäri Suomea erittäin tärkeäksi. Hänen työhönsä kuuluu tiivistä päivittäistä yhteydenpitoa ja säännöllisiä kokouksia niin silmäsairaaloiden palvelupäälliköiden, palvelukoordinaattoreiden kuin sairaalaoptikoidenkin kanssa. Silmäasemalla on kaikkiaan lähes 20 yksityistä silmäsairaalaa eri puolilla maata, joten työhön liittyy myös sopivasti matkustamista.

Prosessien ja osaamisen parantamista

Silmäterveyden johtavana optikkona Terhi työskentelee mm. toimintamallien ja prosessien kehittämisen parissa. Esimerkiksi taittovirhekirurgisiin esitutkimuksiin ja jälkitarkastuksiin on hiottu laadultaan paras mahdollinen silmälääkärin ja optikon työparimalli, joka toteutuu kaikissa Silmäasema-konsernin yksityisissä silmäsairaaloissa.

Lisäksi hänen vastuullaan on sairaalaoptikoiden kliinisen osaamisen varmistaminen ja osaamisen kehittäminen sekä perehdyttämisen koordinointi yhdessä esimiesten kanssa. Sairaalaoptikoille onkin luotu uusi perehdytysohjelma, joka antaa hyvät tiedot ja taidot toimia Silmäaseman silmäsairaaloissa eri puolilla Suomea.

”Olen myös yhteyshenkilö, jonka puoleen sairaalaoptikot voivat kääntyä erilaisissa kysymyksissä ja tiedontarpeissa, ja pyrin olemaan heille kollega, jota on helppo lähestyä. Lisäksi olen perehdyttänyt Silmäasema Sairaalan leikkaussoittotiimiläiset ja toimin heidän ”online-tuotetukenaan”, Terhi kertoo.

Sairaalamaailma kiinnostaa optometristeja

”Teen myös tiivistä yhteistyötä silmäsairaaloiden esihenkilöiden kanssa rekrytoinnissa. Olen havainnut, että optometristit ovat nykyään selkeästi kiinnostuneita sairaalamaailmasta. Oppilaitosyhteystyössä tapaan tulevaisuuden tekijöitä, joille haluan painottaa, miten optometristin tutkinto soveltuu tosi moneen työhön – eli jos on intoa ja rohkeutta avata suunsa, voi löytää itsensä vaikka mistä! Samalla pyrin tietenkin viemään tietoa Silmäasemasta työnantajana – olemmehan alan suurin, suomalainen yritys, jossa voi tehdä merkityksellistä työtä sekä optisissa myymälöissä että sairaalapuolella”, Terhi toteaa.

Terhin mukaan parasta hänen työssään on kehittäminen ja mahdollisuus suunnitella itsenäisesti omaa tekemistä: etätyöt ja live-tapaamiset sopivassa tasapainossa. Hän on myös omakohtaisesti kokenut, miten hyvät mahdollisuudet silmäasemalaisilla on kehittää osaamistaan ja lisäkouluttautua omien tarpeiden ja kiinnostuksen mukaan.

Mielenkiintoisessa asiantuntijatyössä ajatukset jäävät helposti rullaamaan, joten työpäivän jälkeen urheilu toimii hyvänä ”pään tyhjentäjänä”. Terhin lempilaji on crossfit, ja treenien jälkeen on mahtavaa talvella pulahtaa avantoon. Kesällä hänet voi löytää myös kädet mullassa kukkapenkkejä kaivelemasta.

Tutustuitko jo näihin?

Töissä Silmäasemalla

Näkemisen arvoinen kesätyö

Kesätyö on erinomainen tapa päästä tutustumaan alan töihin. Parhaimmillaan kesätyö on samalla myös polku vakituiseen työpaikkaan esimerkiksi valmistumisen jälkeen. Monen kesätyökokemusta täydentävät myös työharjoittelut ja opinnäytetyöpaikat.

Lue lisää

Töissä Silmäasemalla

Palveluesihenkilö ja optometristi Vesa Peuhkuri

Vesa Peuhkuri aloitti silmäasemalaisena vuonna 2016. Vesa kiittää Silmäaseman monipuolisia työmahdollisuuksia: " Tehtäviä on tarjottu ja olen myös itse ollut aktiivinen muuttamaan työnkuvaani. Mielestäni kannattaa olla rohkea ja tehdä töitä omien uravalintojen eteen. Olen ollut jo aika pitkään tämän saman työnantajan palveluksessa ja voin sanoa, että olen ylpeä silmäasemalainen."

Lue lisää
optikko anne

Töissä Silmäasemalla

Optometristi Miikka Pasanen

Miikka Pasanen valmistui keväällä 2018 optometristiksi. Työt Silmäasemalla hän aloitti jo vuotta aiemmin optikko-opiskelijana. Lisäopintojen myötä hän siirtyi talon sisällä myymälästä silmäsairaalan puolelle töihin.

Lue Miikan tarina