Myymäläpäällikkö Minna Hämäläinen

apulaismyymäläpäällikkö

”Olen perheellinen matkustelusta, mökkeilystä ja jääkiekosta pitävä silmäasemalainen. Päädyin alalle ihan sattumalta vuonna 2001, kun aloitin puitesopimuksella myyjänä paikallisessa optikkoliikkeessä. Se oli pienten lasten äidille hyvä tapa tehdä töitä ja tutustua alaan. Kolme vuotta sen jälkeen siirryin Silmäasemalle, jossa olen toiminut myyjänä, apulaismyymäläpäällikkönä sekä nykyisin myymäläpäällikkönä.”

”Optinen ala on mielestäni todella kiehtova vyyhti terveydenhoitoa, myyntiä, markkinointia ja muotia, ja se kolahti minulle heti ensihetkestä. Asiakkaiden kanssa jutellessa saa kuulla tarinoita heidän elämästään ja usein myös historiastaan, joka yleensä linkittyy kauniiseen myymäläämme vanhan Rauman sydämessä. Samalla paljastuu näkemisen tarpeita, joita asiakas ei kenties ole itsekään vielä hahmottanut. Näissä kohtaamisissa saan aina tunteen, että olen tehnyt jotain merkityksellistä tälle ihmiselle, kun olen voinut auttaa häntä näkemään paremmin. Luottamus on iso juttu, sillä tätä työtä tehdään ”omilla kasvoilla”. Näkemisen lopputulos linkittyy asiakkaalle vahvasti näihin kohtaamisiin; kun olen oma itseni, niin silloin annan parastani myös myynnillisesti.

Työni muuttuu jatkuvasti monimuotoisemmaksi. Kaukana on se aika, jolloin myytiin vain silmälasit ja suositeltiin piilolinssejä asiakkaalle. Myyjän näkökulmasta vastuu omasta työstä tulee korostumaan entisestään; pitää hahmottaa ja hyödyntää laajempia osa-alueita. Aivan valtavan iso voimavara on hyvä tiimi, jossa saan olla osana. Kaikki tieto ja taito jaetaan, koetaan ilot ja kaikki muutkin tunteet yhdessä. Uskon, että tämä yhteen hitsaantuminen välittyy asiakkaille niin, että meille Silmäasemalle on mukava tulla. Minustakin on – edelleen joka päivä!”

Minna Hämäläinen, myymäläpäällikkö

dav

Tutustuitko jo näihin?

Töissä Silmäasemalla

Näkemisen arvoinen kesätyö

Kesätyö on erinomainen tapa päästä tutustumaan alan töihin. Parhaimmillaan kesätyö on samalla myös polku vakituiseen työpaikkaan esimerkiksi valmistumisen jälkeen. Monen kesätyökokemusta täydentävät myös työharjoittelut ja opinnäytetyöpaikat.

Lue lisää

Töissä Silmäasemalla

Optinen myyjä Saga Kjellman

Optisena myyjänä työskentelevää Saga Kjellmania kiehtoo työssä erityisesti sen monipuolisuus sekä mahdollisuus yhdistää hänen intohimonsa myyntiin ja visuaalisuuteen. ”Silmäasemalaisena tunnen, että minusta ja osaamisestani pidetään huolta. Tarjolla on koulutusta, jonka avulla voin kehittää jatkuvasti itseäni. Henkilöstöedut ovat tosi hyvät ja viime kesän piristys olikin työsuhdesähköpyörä, jolla pyöräilin usein töihin – 32 kilometriä suuntaansa", kertoo Saga.

Lue lisää
aluejohtaja

Töissä Silmäasemalla

Aluejohtaja Suvi Joutsenkoski

Vuonna 2020 Silmäasemalle myymäläpäälliköksi tullut Suvi Joutsenkoski on edelleen yhtä innostunut työstään kuin tuolloin - vain toimenkuva on muuttunut.

Lue Suvin tarina