Näkemisen arvoinen kesätyö

Silmäasemalla syntyy tänäkin kesänä 35 hienoa ja hauskaa kesätyötarinaa ympäri Suomen. Kesätyö onkin oiva tapa tutustua käytännön kautta omaan alaan ja soveltaa opittuja tietoja ja taitoja käytäntöön. Mukavat työkaverit kuuluvat myös kokonaisuuteen.

 

Optometristiopiskeija Ida sai kesätyöpaikan Silmäasemalta

 

Optometristiksi opiskeleva Ida-Maria Seppä on kesätöissä Silmäasemalla Keravan ja Järvenpään liikkeissä. Hän lähetti kesätyöhakemuksen ensisijaisesti Silmäasemalle, koska oli saanut aiemmin hyvää palvelua liikkeessä asioidessaan ja kaikesta oli huokunut hyvä fiilis ja ihmisten osaaminen.

 

– Minulle parasta työssä on se, kun huomaan että asiakas saa hyvän mielen. Henkilökohtainen ja yksilöllinen palvelu on tärkeätä. On palkitsevaa kartoittaa asiakkaan odotuksia ja näkemisen tarpeita ja tarjota hänelle erilaisia sopivia vaihtoehtoja, oli kyse sitten kehyksistä, silmälaseista, piilolinsseistä tai aurinkolaseista, Ida-Maria kertoo.

 

– Olen saanut kesätöissä myös vastuuta. Vastasin yksin Mäntsälän myymälästä yhden päivän ajan. Aluksi koko myymälän pyörittäminen hieman jännitti, mutta kaikki meni oikein hyvin.

 

Ensimmäisen vuoden opiskelijana Ida-Maria palaa koulun penkille Metropoliaan elokuun puolivälissä, mutta Silmäaseman iloksi hän on jo lupautunut jatkamaan viikonloppuisin myös lukuvuoden aikana.

 

Minulle parasta työssä on se, kun huomaan että asiakas saa hyvän mielen.

Kesätyö avaa monia ovia

Kesätyö on erinomainen tapa tarjota alan opiskelijoille työmahdollisuuksia ja motivoida heidän opiskeluaan eteenpäin. Työharjoittelut ja opinnäytetyöpaikat täydentävät monen kesätyökokemusta. Parhaimmillaan kesätyö on samalla myös polku vakituiseen työpaikkaan esimerkiksi valmistumisen jälkeen.

– Olemme mukana Vastuullinen kesäduuni 2019 – kampanjassa, ja palkkasimme tänäkin vuonna runsaasti kesätyöntekijöitä. Saimme yli 200 hyvää hakemusta ympäri Suomen. Iso osa palkatuista myyjistä on optometrian opiskelijoita, mutta työllistämme paljon myös muiden alojen opiskelijoita, kertoo HR Business Partner Saara Pöyry Silmäasemalta.

Kotimainen Silmäasema tarjoaa tuleville näkemisen ammattilaisille monenlaisia uramahdollisuuksia, sillä se on Suomessa alansa ainoa toimija, joka tarjoaa kaikki näkemisen ja silmäterveyden palvelut. Valikoima kattaa silmälasit, piilolinssit ja aurinkolasit, optikon ja silmälääkärin vastaanottopalvelun, silmätautien tutkimuksen ja hoidon sekä monipuolisen silmäkirurgian, kuten taittovirhe- ja kaihileikkaukset.

Silmäasema-ketjun palveluksessa työskentelee noin 1 000 silmäterveyden ammattilaista lähes 150 myymälässä ja 14 silmäsairaalassa Suomessa. Silmäasema-ketjussa tehdään vuosittain noin 210 000 optikon näöntarkastusta, 190 000 silmälääkärin vastaanottoa ja yli 15 000 kaihi- ja taittovirheleikkausta.

Tutustuitko jo näihin?

Töissä Silmäasemalla

Palveluesihenkilö ja optometristi Vesa Peuhkuri

Vesa Peuhkuri aloitti silmäasemalaisena vuonna 2016. Vesa kiittää Silmäaseman monipuolisia työmahdollisuuksia: " Tehtäviä on tarjottu ja olen myös itse ollut aktiivinen muuttamaan työnkuvaani. Mielestäni kannattaa olla rohkea ja tehdä töitä omien uravalintojen eteen. Olen ollut jo aika pitkään tämän saman työnantajan palveluksessa ja voin sanoa, että olen ylpeä silmäasemalainen."

Lue lisää

Töissä Silmäasemalla

Sairaanhoitaja Tiina Tiitola

"Työskentelen viikon aikana kahtena päivänä leikkaussalissa, kahtena päivänä leikkaussoittotiimissä ja yhtenä päivänä puhelintyössä hoitajalinjalla. Olen luonteeltani sellainen, että kaipaan toimintaa ja vaihtelua, joten tämä työ sopii minulle oikein mainiosti”, kertoo Silmäaseman silmäsairaalassa työskentelevä sairaanhoitaja Tiina Tiitola.

Lue lisää
Työnäköpalvelut

Töissä Silmäasemalla

Myyntikoordinaattori Anna Lehtonen

Silmäaseman työnäköpalveluissa myyntikoordinaattorina toimivan Anna Lehtosen tehtäviin kuuluu mm. yritysmyynnin ja myymälöiden välisen yhteistyön kehittäminen.

Lue Annan tarina