Optinen myyjä Saga Kjellman

Optisen myyjän työssä yhdistyy mielenkiintoisesti myynti ja visuaalisuus

Saga Kjellman on yrittäjäperheen tytär, jolla tuntuu olevan myynti veressä. Eri aloilla myyjänä toimittuaan Saga on päätynyt optiselle alalle, jossa hän voi yhdistää kaksi intohimoaan: myynnin ja visuaalisuuden. Hänestä on joka päivä mukava tulla töihin Silmäaseman Salon silmälääkärikeskukseen, missä koko työyhteisö toimii saumattomassa yhteistyössä ja hurtilla huumorilla.

Saga on kouluttautunut sekä merkonomiksi että parturi-kampaajaksi. Taustallaan myyntikokemusta mm. mediamyynnin ja tapahtumamarkkinointialan perheyrityksessä, hän aloitti Silmäasemalla optisena myyjänä vuonna 2019.

”Ehdin sitä ennen työskennellä optisella alalla parin vuoden ajan.  Näin usein messuilla Silmäaseman huikean messuosaston, jossa siihen aikaan oli myös liikkuvana myymälänä toimiva rekka, ja ajattelin, että tuonne minäkin joskus haluan myymään. Haave toteutuikin sitten ja pääsin ensin työskentelemään Lohjan ja Nummelan myymälöissä. Olen myös käynyt tuuraamassa muissa myymälöissä ja on ollut avartavaa nähdä, miten homma toimii eri paikoissa. Kaikissa toimipisteissä minut on otettu oikein mukavasti vastaan – meillä Silmäasemalla voi kokea aitoa yhteisöllisyyttä”, Saga kertoo.

Erilaisia ihmisiä, erilaisia tarpeita ja tyylejä

”Parasta työssäni on se, että saan kohdata eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Rakastan sitä, kun voimme asiakkaan kanssa fiilistellä eri silmälasityylejä. Monesti asiakkaat kiittelevät, että olen ehdottanut heille sellaisia kehyksiä, joita he eivät itse olisi tulleet edes ajatelleeksi. Leikittely kehyshyllyllä onkin minun juttuni – sitä on kuin lapsi karkkikaupassa aina, kun saamme uutuuksia valikoimaamme. Ja Silmäaseman runsaasta valikoimasta löytyy varmasti aina hyvä vaihtoehto jokaisen asiakkaan tarpeisiin”, Saga iloitsee.

Nyt uudessa Salon silmälääkärikeskuksessa työskennellessään hän on päässyt perehtymään myös silmäterveyden puoleen, mikä tuo oman mielenkiintoisen lisänsä omaan työhön.

”Meillä silmälääkärikeskuksessa tehdään leikkauskartoituksia ja erilaisia tutkimuksia, kuten näkökenttätutkimuksia ja silmien rakennekuvauksia OCT-laitteella. Olen myös päässyt seuraamaan silmäleikkauksia Silmäaseman Turun ja Espoon silmäsairaaloissa.  Perehdytyksestä on ollut paljon hyötyä: on paljon helpompaa keskustella asiakkaiden kanssa esimerkiksi operaatioista, kun tietää mistä puhuu”, Saga toteaa.

Hyvät koulutusmahdollisuudet ja henkilöstöedut

”Minua kiehtoo työssäni sen monipuolisuus, unohtamatta mainitsemaani tyyleillä fiilistelyä”, Saga naurahtaa. ”Silmäasemalaisena tunnen, että minusta ja osaamisestani pidetään huolta. Tarjolla on koulutusta, jonka avulla voin kehittää jatkuvasti itseäni. Henkilöstöedut ovat tosi hyvät ja viime kesän piristys olikin työsuhdesähköpyörä, jolla pyöräilin usein töihin – 32 kilometriä suuntaansa.”

Saga arvostaa myös joustavia työaikoja, jotka ison myymälän henkilöstön määrä mahdollistaa. Näin on helpompi järjestää aikaa myös vapaa-ajan aktiviteetteihin, joihin kuuluu mm. ponit ja tyttärien ratsastusvalmennus, metsäretket ja sienestys sekä luottamus- ja järjestötoiminta. Hän vaikuttaa mm. Salon Rakennus- ja ympäristölautakunnassa, MLL:n paikallisyhdistyksessä sekä Alopecia- ja Vitiligo-yhdistyksessä.

Tutustuitko jo näihin?

Töissä Silmäasemalla

Näkemisen arvoinen kesätyö

Kesätyö on erinomainen tapa päästä tutustumaan alan töihin. Parhaimmillaan kesätyö on samalla myös polku vakituiseen työpaikkaan esimerkiksi valmistumisen jälkeen. Monen kesätyökokemusta täydentävät myös työharjoittelut ja opinnäytetyöpaikat.

Lue lisää
aluejohtaja

Töissä Silmäasemalla

Aluejohtaja Suvi Joutsenkoski

Vuonna 2020 Silmäasemalle myymäläpäälliköksi tullut Suvi Joutsenkoski on edelleen yhtä innostunut työstään kuin tuolloin - vain toimenkuva on muuttunut.

Lue Suvin tarina
apulaismyymäläpäällikkö

Töissä Silmäasemalla

Myymäläpäällikkö Minna Hämäläinen

Alalle sattumalta päätynyt Minna Hämäläinen työskentelee myymäläpäällikkönä Rauman Silmäasemalla. Jatkuvasti monimuotoisemmaksi muuttuva työ saa innostumaan joka päivä.

Lue Minnan tarina