Optometristi Miikka Pasanen

optikko anne

”Mikäli planeetat pysyvät linjassa, valmistun kliiniseksi optometristiksi vuonna 2023. Opintojen myötä oli luontevaa siirtyä myymälästä sairaalaan puolelle töihin ja keväällä 2022 siirryin talon sisällä optometristiksi Tilkan silmäsairaalaan.”

 

”Toimin optometristina Tilkassa sekä Tilkan sivutoimipisteiden vastaavana optometristina Silmäasema Lohjalla, Hyvinkäällä ja Porvoossa. Työnkuvaani kuuluu mm. glaukooman ja muiden silmänpohjan sairauksien esitutkiminen lääkärin vastaanottoa varten (mm. OCT-tutkimukset, näkökenttätutkimukset, silmänpohjakuvat ja silmänpaineiden mittaaminen aplanaatiotonometrilla) sekä lasten amblyopian, eli toisen silmän heikkonäköisyyden ja karsastuksen tutkiminen. Refraktioita teen lähinnä kaihileikkauksen jälkikontrolleissa.

 

Valmistuin keväällä 2018 optometristiksi. Silmäasemalla aloitin vuotta aikaisemmin optikko-opiskelijana Espoon Entressen toimipisteessä. Sittemmin keikkailun kautta tuli tutuksi lähes kaikki pääkaupunkiseudun muutkin myymälät. Oulun ammattikorkeakoulussa alkoi vuonna 2020 kliinisen optometristin YAMK-tutkintomahdollisuus. Koska optometria kiinnostaa ja haluan kehittää osaamistani, hain koulutusohjelmaan ja pääsin opiskelijaksi syksyllä 2021. Mikäli planeetat pysyvät linjassa, valmistun kliiniseksi optometristiksi vuonna 2023. Opintojen myötä oli luontevaa siirtyä myymälästä sairaalaan puolelle töihin ja keväällä 2022 siirryin talon sisällä optometristiksi Tilkan silmäsairaalaan. Työnkuva on muuttunut myymäläajoista paljon, enää en juurikaan tee toimisto- tai myyntityötä vaan työaikani on lähes 100 % silmien ja näkemisen tutkimista. On todella hienoa, että voin hyödyntää myös jatko-opintoja työssäni. Valmistumisen myötä voin tehdä esimerkiksi silmäinjektioita.

 

Silmäasemalla olen aina pitänyt siitä, että meillä hoituu aivan kaikki näkemiseen liittyvät ongelmat silmälaseista silmäleikkauksiin. Konsernissa kohta kuusi vuotta olleena koen vastuukseni kehittää julkisten ja yksityisten palveluiden yhteistyötä ja yhteneväisiä toimintatapoja tulevaisuudessakin, ja odotan innolla mitä kaikkea tulevaisuus vielä voikaan pitää sisällään!”

 

Miikka Pasanen
optometristi

Tutustuitko jo näihin?

Töissä Silmäasemalla

Silmälääkäri Suleyman Ali

Lääkäri Suleyman Ali aloitti silmätauteihin erikoistumisen vuonna 2018. Erikoistumisensa rinnalla hän on työskennellyt: "Silmäasemalla sain hyvän perehdytyksen ja pääsin monipuolisesti käyttämään ja kehittämään ammattitaitoani", Ali kiittää. Hän kiittää myös uran ja perhe-elämän yhdistämisen helppoudesta sekä tuesta hallinnollisissa asioissa.

Lue Suleymanin tarina
sairaalaoptikko heli

Töissä Silmäasemalla

Ylilääkäri Kati Ranta

Kati Ranta tekee Silmäaseman julkisten silmäterveyspalveluiden ylilääkärin työn ohella myös potilastyötä. Silmäasemalla lääkäri voi joustavasti yhdistää sekä julkisten silmäterveyspalveluiden että yksityisen sektorin työtehtäviä: "Pidän itsekin siitä, että voin toimia yksityisellä puolella ja pystyn samalla ylläpitämään sairaalapuolen tietoja ja taitoja”.

Lue Katin tarina
Silmälääkärikeskus

Töissä Silmäasemalla

Yksikönjohtaja Liubov Rippinen

Liubov Rippisen matka Tilkan silmäsairaalan on ollut mielenkiintoinen. Hän on alanvaihtaja, jolla on juristitausta. Oikeustieteiden lisäksi Liubov'ta on aina kiinnostanut lääketiede, ja yhtenä päivänä hän alkoi suunnitella etenemispolkua kohti uutta ammattia.

Lue Liubov'n tarina