Palveluesihenkilö ja optometristi Vesa Peuhkuri

Aktiivisuus ja rohkeus tarttua tarjoutuneisiin tilaisuuksiin on siivittänyt optometristin uraa

Joensuusta kotoisin oleva Vesa Peuhkuri innostui nuorena miehenä optometriasta ja pääsikin armeijan jälkeen opiskelemaan alaa ammattikorkeakouluun, nykyiseen Metropoliaan Helsingissä. Valmistuttuaan hän työskenteli muutaman vuoden optisella alalla ja aloitti vuonna 2006 työt Silmäasemalla, Vantaan Jumbon myymälässä.  Matkan varrella Vesa on aktiivisesti kouluttautunut lisää ja tarttunut innolla työmahdollisuuksiin, joita Silmäasemalla on auennut. Nykyisin hän toimii Silmäaseman Lappeenrannan silmäsairaalassa palveluesihenkilönä ja optometristinä.

Vuonna 2010 Vesa muutti perheineen Lappeenrantaan. Seuraavat vuodet hän työskenteli siellä paikallisessa Silmäaseman myymälässä ja lisäksi kahtena päivänä viikossa ”maaseutuoptikkona” palvellen asiakkaita silloisissa Taavetin ja Savitaipaleen myymälöissä.

Monipuolisiin tehtäviin silmäsairaalaan

Vuonna 2017 Vesalle avautui mahdollisuus siirtyä työskentelemään Lappeenrantaan silmäsairaalan puolelle.

”Minua kysyttiin laserteknikon tehtävään ja hyppäsin innolla uuteen. Työhöni kuului huolehtia mm. leikkauslaitteistojen käynnistämisestä ja kalibroinnista sekä välinehuollosta. Olin mukana leikkauksissa ja pikkuhiljaa pääsin tekemään myös laserleikkausten esitutkimuksia”, Vesa kertoo alkuajoista silmäsairaalassa.

Pari vuotta myöhemmin hän siirtyi kaihileikkaustiimiin välinehuoltajaksi ja valvovaksi hoitajaksi – ”passariksi”, kuten hän itse sanoo.

Jatko-opinnot kliinisessä optometriassa

Vuonna 2020 Vesa palasi opintojen pariin ja suoritti työn ohessa Oulun ammattikorkeakoulussa englanninkielisen ylemmän AMK-tutkinnon kliinisessä optometriassa. Opintoihin kuului myös jakso Yhdysvalloissa Philadelphian Salus Universityssä, missä oli mahdollisuus tutustua erilaisiin silmäsairauksiin kliinisessä potilastyössä.

Vuonna 2021 Silmäaseman Lappeenrannan silmäsairaala muutti uusiin tiloihin kauppakeskus IsoKristiinaan, missä se toimii Silmäaseman optisen myymälän yhteydessä ns. myymäläsairaalana. Vesa työskenteli edelleen välinehuollossa sekä leikkauksissa ulkohoitajan roolissa eli huolehti potilaiden vastaanotosta ja valmistelusta sekä leikkauksen jälkeen kotiutuksesta. Lisäksi kuvaan tulivat entistä vahvemmin kaihi- ja linssileikkausten esitutkimukset.

Palveluesihenkilöksi idearikkaaseen työyhteisöön

Alkukesästä 2022 Vesalle aukesi mahdollisuus hakeutua sairaalan palveluesihenkilön tehtävään.

”Tilanne tuli ihan yllätyksenä, mutta mieli avoinna ja innostuneena tartuin taas mahdollisuuteen tehdä jotain uutta. Tässä hommassa olen päässyt tutustumaan mm. siihen, mitä välineitä sairaalaan tilataan ja miten työvuorosuunnittelua tehdään. Edelleen teen pari päivää viikosta optometristin työtä leikkausten esitutkimusten ja jälkitarkastusten parissa ja parina päivänä olen mukana kaihi- ja linssileikkauksissa”, Vesa kertoo.

Vesan mukaan silmäsairaalan henkilöstö on tiivis yhteisö, jossa nauru on herkässä.

”Meillä on välitön ja rohkea työyhteisö, jossa syntyy paljon ideoita. Myös myymälän henkilökunnan kanssa yhteistyö sujuu todella hyvin. Me kaikki haluamme samaa eli asiakkaan parasta – sitä, että voimme tarjota hänelle parhaan mahdollisen näönhuollon ratkaisun. On ihan huippuhienoa, kun saamme ihmisen näkemään paremmin.”

”Olen kiitollinen siitä, että olen Silmäasemalla saanut tehdä niin monenlaista työtä. Tehtäviä on tarjottu ja olen myös itse ollut aktiivinen muuttamaan työnkuvaani. Mielestäni kannattaa olla rohkea ja tehdä töitä omien uravalintojen eteen. Olen ollut jo aika pitkään tämän saman työnantajan palveluksessa ja voin sanoa, että olen ylpeä silmäasemalainen. Vuosien varrella yritys on kehittynyt monella tavalla – erityisen iloinen olen siitä, että työskentely on nyt entistä moniammatillisempaa ja asioita huomioidaan laajalti eri näkökulmista”, Vesa kiittelee.

Vapaa-aikanaan Vesa ammentaa energiaa liikunnasta ja Etelä-Karjalan luonnosta. Metsätyöt ja kalastus antavat mukavaa vastapainoa työlle.

Tutustuitko jo näihin?

Töissä Silmäasemalla

Näkemisen arvoinen kesätyö

Kesätyö on erinomainen tapa päästä tutustumaan alan töihin. Parhaimmillaan kesätyö on samalla myös polku vakituiseen työpaikkaan esimerkiksi valmistumisen jälkeen. Monen kesätyökokemusta täydentävät myös työharjoittelut ja opinnäytetyöpaikat.

Lue lisää

Töissä Silmäasemalla

Sairaanhoitaja Tiina Tiitola

"Työskentelen viikon aikana kahtena päivänä leikkaussalissa, kahtena päivänä leikkaussoittotiimissä ja yhtenä päivänä puhelintyössä hoitajalinjalla. Olen luonteeltani sellainen, että kaipaan toimintaa ja vaihtelua, joten tämä työ sopii minulle oikein mainiosti”, kertoo Silmäaseman silmäsairaalassa työskentelevä sairaanhoitaja Tiina Tiitola.

Lue lisää
Työnäköpalvelut

Töissä Silmäasemalla

Myyntikoordinaattori Anna Lehtonen

Silmäaseman työnäköpalveluissa myyntikoordinaattorina toimivan Anna Lehtosen tehtäviin kuuluu mm. yritysmyynnin ja myymälöiden välisen yhteistyön kehittäminen.

Lue Annan tarina