Sairaanhoitaja Tiina Tiitola

Sairaanhoitajan monipuolinen työnkuva silmäsairaalassa antaa mukavaa vaihtelua

Valmistuttuaan sairaanhoitajaksi Tiina Tiitola teki TAYSissa ja yksityisessä terveydenhuollossa leikkaussalihoitajan töitä sekä puhelintyötä päivystyksessä. Alkuvuodesta 2022 Silmäaseman rekrytointi-ilmoitus somessa kiinnitti hänen huomionsa. Vaikka silmäterveys ei ollut Tiinalle entuudestaan tuttu ala, hän haki kiinnostavaa työpaikkaa ja tuli valituksi. Ilmoituksessa luvattu monipuolinen työnkuva on toteutunut hyvin Silmäaseman Tampereen silmäsairaalassa.

”Silmäterveyttä ei juurikaan käsitelty opinnoissa, mutta se on osoittautunut tosi mielenkiintoiseksi osa-alueeksi – ja paljon laajemmaksi kokonaisuudeksi kuin kuvittelin. Silmä on pieni elin, mutta siihen liittyy yllättävän paljon erilaisia asioita. Mielenkiintoa lisää vielä se, että työnkuvaani Silmäasemalla kuuluu monipuolisesti erilaisia tehtäviä, joihin sain hyvän perehdytyksen taloon tullessani”, Tiina kertoo.

”Työskentelen viikon aikana kahtena päivänä leikkaussalissa, kahtena päivänä leikkaussoittotiimissä ja yhtenä päivänä puhelintyössä hoitajalinjalla. Olen luonteeltani sellainen, että kaipaan toimintaa ja vaihtelua, joten tämä työ sopii minulle oikein mainiosti”, Tiina naurahtaa.

Silmäsairaalan leikkaustiimissä työskentely poikkeaa Tiinan mukaan hänen aiemmasta työstään mm. siinä, että silmäleikkauksessa potilas on aina hereillä. Myös leikkausteknologia mikroskooppeineen on erilaista.

”Lisäksi silmäleikkaukset ovat ajallisesti lyhyitä eli päivän mittaan leikattavia asiakkaita on useita. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että työtä tehtäisiin liukuhihnamaisesti, vaan jokainen asiakas kohdataan omana yksilönään”, Tiina painottaa. Potilaana olosta hän on saanut myös omakohtaista kokemusta ollessaan kollegoidensa operoitavana silmien laserleikkauksessa.

Osa viikosta silmäsairaalassa, osa etätöissä

Leikkauspäivinä Tiina tekee töitä Tampereen silmäsairaalassa muun henkilökunnan – silmälääkäreiden, optikoiden ja toisten hoitajien – kanssa. Muina päivinä tiimi vaihtuu ja työ on itsenäisempää puhelintyöskentelyä, monesti etätyöskentelyä kotoa käsin.

Puhelimessa Tiina keskustelee asiakkaiden kanssa mm. mahdollisesta silmäleikkauksesta, silmälääkärin esitutkimuksesta ja keinolinssivaihtoehdoista sekä tekee ajanvarauksia. Hoitajalinjalla hän mm. vastaa asiakaskyselyihin.

”Leikkaussoittotiimin jäsenet työskentelevät eri puolilla Suomea. Me pidämme yhteyttä mm. Teamsissä, missä meillä on usein vilkasta keskustelua ja toistemme sparrausta. Toki myös tapaamme välillä tiimipäivissä.”

Parasta on hyvä työyhteisö

Tiina viihtyy erittäin hyvin sekä silmäsairaalan tiimissä että leikkaussoittotiimissä. Myös hoitajalinjan työkaverit saavat kiitosta.

”Kaikkein parasta työssäni on työyhteisö. Meillä on hyvä yhteishenki ja positiivinen tekemisen meininki, kaikki auttavat toisiaan. Silmäasema on ehdottomasti paras työpaikka, missä olen ollut tähän mennessä. Täällä on laajat työmahdollisuudet ja olenkin ajatellut, että voisin vielä jatkokouluttautua ja hyödyntää sitten oppeja silmäterveyden alalla.”

Kunnianhimoa Tiinalla riittää myös harrastusten saralla. Hän kilpailee menestyksekkäästi cheertanssissa SM- ja EM-tasolla. Mestaruuksia on taskussa useita ja onpa Tiina saanut mitaleja Suomen maajoukkueessakin lajin MM-kisoissa. Vapaa-aikana hän harrastaa myös lenkkeilyä miehensä ja koiransa kanssa.

Tutustuitko jo näihin?

Töissä Silmäasemalla

Näkemisen arvoinen kesätyö

Kesätyö on erinomainen tapa päästä tutustumaan alan töihin. Parhaimmillaan kesätyö on samalla myös polku vakituiseen työpaikkaan esimerkiksi valmistumisen jälkeen. Monen kesätyökokemusta täydentävät myös työharjoittelut ja opinnäytetyöpaikat.

Lue lisää

Töissä Silmäasemalla

Palveluesihenkilö ja optometristi Vesa Peuhkuri

Vesa Peuhkuri aloitti silmäasemalaisena vuonna 2016. Vesa kiittää Silmäaseman monipuolisia työmahdollisuuksia: " Tehtäviä on tarjottu ja olen myös itse ollut aktiivinen muuttamaan työnkuvaani. Mielestäni kannattaa olla rohkea ja tehdä töitä omien uravalintojen eteen. Olen ollut jo aika pitkään tämän saman työnantajan palveluksessa ja voin sanoa, että olen ylpeä silmäasemalainen."

Lue lisää
Työnäköpalvelut

Töissä Silmäasemalla

Myyntikoordinaattori Anna Lehtonen

Silmäaseman työnäköpalveluissa myyntikoordinaattorina toimivan Anna Lehtosen tehtäviin kuuluu mm. yritysmyynnin ja myymälöiden välisen yhteistyön kehittäminen.

Lue Annan tarina