Silmälasit toivat helpotusta Saiman koulunkäyntiin
Nyt 10-vuotiaalla Saimalla oli hankaluuksia koulutien alussa. Läksyjen teko oli vaikeaa ja lukemaan oppiminen oli hidasta. Haasteet oppimisessa ilmenivät niin, ettei Saima tunnistanut tavatessa kaikkia kirjaimia ja kirjaimet vaihtelivat paikkaansa.
”Vaikka Saima osasi jo kirjaimet ja tunnisti ne, tavatessa selkeä A-kirjain olikin jotain ihan muuta”, kuvaa Saiman äiti Laura haasteita.
Vanhemmat olivat hämmentyneitä Saiman ongelmista ja olo oli avuton, kun ei löytänyt keinoja auttaa lastaan. Saima opetteli lukemaan erityisopettajan ohjauksessa ja hänellä epäiltiinkin lukihäiriötä. Lopulta tarkka kouluterveydenhoitaja huomasi, että Saima ei näe kunnolla ja oppimisongelmien taustalla voi olla näön heikkous. Tämän jälkeen Saima ohjattiin asiantuntevan silmälääkärin vastaanotolle.
Ratkaisuna oikeanlaiset silmälasit lapselle
Käynti silmälääkärillä vahvisti kouluterveydenhoitajan epäilyn ja Saiman lähinäön todettiin olevan heikko. Näin Saima sai elämänsä ensimmäiset silmälasit. Tästä alkoi uusi vaihe Saiman elämässä, sillä pian silmälasien saamisen jälkeen Saima oppi lukemaan.
”Tavallaan oli suuri helpotus, kun Saima kävi silmälääkärissä ja sai silmälasit. Tämän jälkeen Saima oppi hyvin nopeasti lukemaan”, kertoo Saiman äiti.
Ennen tätä Saiman vanhemmat ja opettajat eivät olleet osanneet edes ajatella, että Saiman ongelmat johtuisivat huonosta näöstä ja että silmälasien hankkiminen lapselle ratkaisisi asian. Lukemaan oppimisen lisäksi läksyjen teko sujuu nyt paremmin ja niiden tekemiseen menee vähemmän aikaa. Parempi näkö on helpottanut koulunkäyntiä merkittävästi.
”Aikaisemmin Saima ei halunnut lukea kirjoja, mutta nykyisin hän lukee kirjoja mielellään”, lisää Saiman äiti.
Saima valitsi itse silmälasinsa ja on alusta asti suhtautunut silmälaseihin positiivisesti. Sopivat lasit löytyivät helposti ja Saima käyttää mielellään silmälaseja.
- Ensimmäinen kouluvuosi on ratkaisevan tärkeä pohja myöhemmälle koulumenestykselle. Siksi tarjoamme kaikille ekaluokkalaisille ilmaiset silmälasit voimassa olevaa silmälääkärin lasimääräystä vastaan. Pakettiin kuuluu kehykset sekä mallistomme laadukkaimmat linssit omilla vahvuuksilla.
- Tuleva koululainen on aina tervetullut Silmäasemalle optikon tekemään maksuttomaan näöntutkimukseen. Jos optikko toteaa silmälaseille tarvetta, hän lähettää lapsen silmälääkärille, joka määrää silmälasit. Asioimaan voi tulla myös muualta saadun, voimassa olevan silmälääkärin voimassa olevan lasireseptin kanssa.
- Ilmaiset silmälasit (yhdet silmälasit/lapsi) voi tulla noutamaan milloin tahansa ensimmäisen kouluvuoden aikana, mikäli ongelmia lapsen näössä ilmenee.
Tutustuitko jo näihin?
Vastuullisuus toiminnassamme
Kaihileikkaus paransi Riston näön
Risto Holmstenin kaihin oireet etenivät vääjäämättä, kunnes hän tarttui härkää sarvista ja varasi ajan Silmäasemalle kaihileikkaukseen. Kaihileikkaus on yksi yleisimmistä leikkauksista – kaihi kun tulee meistä jokaiselle korkean iän myötä. Silmäasemalla kaihileikkaukseen pääsee jonottamatta.
Tutustu aiheeseenTöissä Silmäasemalla
Apulaismyymäläpäällikkö ja optometristi Reetta Eskelinen
Reetta Eskelinen sai ensi tuntuman Silmäasemalla työskentelystä jo optometristiopiskelijana työharjoitteluun tullessaan. Nykyään hän toimii myös apulaismyymäläpäällikkönä. Tehtävä on mukavan monipuolinen: työajasta noin puolet on optometristin työtä ja toinen puoli erilaisia myymälän arkea tukevia hallinnollisia töitä.
Lue lisääTöissä Silmäasemalla
Tuotepäällikkö Hanna Airio
Silmäaseman tuotepäällikkönä työskentelevä Hanna Airio päätyi lukion jälkeen työskentelemään optikkoliikkeessä oikeastaan vähän sattumalta. Mutta se oli onnekas sattuma, joka johti hänet mielenkiintoiselle urapolulle. Optikoksi valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt mm. optikkona ja ostopalvelutiimissä, ja viimeisen 10 vuotta hän on työskennellyt Silmäaseman tuotepäällikkönä.
Lue lisää