Yksikönjohtaja Liubov Rippinen

Silmälääkärikeskus

”Esimiestyö on vaativa laji, joka edellyttää jatkuvaa kehittymistä ihmisenä ja johtajana ja luottamusta omaan tiimiin.”

”Matkani Tilkan silmäsairaalan johtajaksi on ollut mielenkiintoinen. Olen alanvaihtaja: työskentelin aiemmin juristina vähän alle 10 vuotta ja tein työn ohella tutkimustyötä, jonka tuloksena syntyi väitöskirja. Oikeustieteiden lisäksi minua aina on kiinnostanut lääketiede, ja yhtenä päivänä aloin suunnitella etenemispolkua kohti uutta ammattia. Polun ensimmäisenä askelena oli sosiaali- ja terveysalaan tutustuminen sairaanhoitajakoulun kautta, josta valmistuttuani ja muutaman vuoden työtä tehneenä ennen, lääkikseen hakemista, tulin valituksi palveluesimieheksi nykyisen työnantajani Kotkan-yksikköön.
Siitä minun urapolkuni esimiesroolissa alkoi ja työ vei minut mennessään. Kotkassa olen tehnyt työnantajani edustajana yhteistyötä julkisen sektorin kanssa, ja sitten pienen tauon jälkeen tulin jatkamaan Tilkkaan. Esimiestehtävässä toimiminen avasi uusia ulottuvuuksia ja on tuonut mahdollisuuksia laajentaa ja syventää osaamista hallinto-, kehittämistyössä ja johtamisessa.
Lähtökohtaisesti motivaatio esimiestyöhön voi syntyä mistä vaan, minun tapauksessani motivaattorina on ollut ensinnäkin aito kiinnostus toiminnan kehittämiseksi asiakkaan, työntekijän ja työnantajan näkökulmasta, vaikuttamismahdollisuudet ja ammattitaitoinen, aktiivinen ja kehittämishaluinen henkilöstö. Esimiestyö on vaativa laji, joka edellyttää jatkuvaa kehittymistä ihmisenä ja johtajana ja luottamusta omaan tiimiin.
Tilkan Silmäsairaalassa, joka on Suomen 3. suurin silmäsairaala, hoidetaan eri sairausryhmiin kuuluvia HUS:n ostopalvelupotilaita lapsista ikääntyneisiin. Meillä pyörii päivittäin tutkimus- ja lääkärivastaanotot, leikkaustoiminta sekä silmänsisäinen injektiohoito, joka toteutuu nykyään myös koulutettujen injektiohoitajien toimesta.
Tiimimme on moniammatillinen, ja henkilöstöä on paljon. Esihenkilönä koen äärimmäisen tärkeänä pitää huolta työyhteisön perusrakenteista ja siitä, että toiminnan tavoitteet ohjaavat työn tekemistä. Jokainen tiimiläinen on arvokas osa ketjua ja jokaisen onnistuminen tarvitaan, jotta saamme kokonaisuuden toimimaan ja maalin tehtyä. Pyrin antamaan henkilöstölle vapautta tehdä työtä parhaaksi katsomallaan tavalla ja luomaan omalta osaltani heille vaikutus- ja osallistumismahdollisuuksia.
Minusta on parasta, että työyhteisössämme on jatkuvan parantamisen toimintamalli, joka tähtää siihen, että voimme palvella asiakkaita vielä ensiluokkaisemmin ja lisätä työprosessien sujuvuutta ja laatua.
Työssä on mukavaa olla, mutta työn jälkeen on ihanaa nauttia yhteisestä ajasta perheen kanssa. Lisäksi opiskelu- ja liikuntatäyteiset vapaat tuovat hyvää vastapainoa työlle.”
Liubov Rippinen
yksikönjohtaja, Tilkan silmäsairaala

Tutustuitko jo näihin?

Töissä Silmäasemalla

Silmälääkäri Suleyman Ali

Lääkäri Suleyman Ali aloitti silmätauteihin erikoistumisen vuonna 2018. Erikoistumisensa rinnalla hän on työskennellyt: "Silmäasemalla sain hyvän perehdytyksen ja pääsin monipuolisesti käyttämään ja kehittämään ammattitaitoani", Ali kiittää. Hän kiittää myös uran ja perhe-elämän yhdistämisen helppoudesta sekä tuesta hallinnollisissa asioissa.

Lue Suleymanin tarina
sairaalaoptikko heli

Töissä Silmäasemalla

Ylilääkäri Kati Ranta

Kati Ranta tekee Silmäaseman julkisten silmäterveyspalveluiden ylilääkärin työn ohella myös potilastyötä. Silmäasemalla lääkäri voi joustavasti yhdistää sekä julkisten silmäterveyspalveluiden että yksityisen sektorin työtehtäviä: "Pidän itsekin siitä, että voin toimia yksityisellä puolella ja pystyn samalla ylläpitämään sairaalapuolen tietoja ja taitoja”.

Lue Katin tarina
optikko anne

Töissä Silmäasemalla

Optometristi Miikka Pasanen

Miikka Pasanen valmistui keväällä 2018 optometristiksi. Työt Silmäasemalla hän aloitti jo vuotta aiemmin optikko-opiskelijana. Lisäopintojen myötä hän siirtyi talon sisällä myymälästä silmäsairaalan puolelle töihin.

Lue Miikan tarina